dimecres, 10 de novembre del 2010

Bacallà confitat

Prèviament a cuinar el bacallà, el rentarem a raig d'aixeta i el tindrem a remull de 36 a 48 vuit hores, canviant l'aigua 3 cops al dia, per dessalar-lo.

Ingredients:

- 800 g de morro de bacallà
- 1 l d'oli d'oliva
- 1 cabeça d'alls
- 2 bitxos
- pebre negre en gra
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 3 tomàquets o tomàquet de pot
-  all i oli

Preparació:

  1.  En un cassó amb oli confiteu la cabeça d'alls, els bitxos i el pebre negre durant 2 hores a foc ho molt baix. Tot seguit esperem a que refredí l’oli.
  2. Seguidament, afegiu-hi el bacallà i confiteu-lo durant 8 minuts a foc molt baix. No deixeu bullir, retireu del foc quan comenci l’oli a fer bombolles.
  3.  I ja per acabar, emplateu, poseu-hi un llit de tomàquet sofregit , a sobre el bacallà, acabant amb una lamina d’all i oli. Guarnir el plat per donar-li color amb unes tires de pebrots verd i vermell  que prèviament haurem fregit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada