dimecres, 29 de desembre del 2010

Calamars a la romana

Plat que no ens acabava de sortir bé, amb aquesta recepta surten uns calamars a la romana de primera. Uns dels restaurant que tenen els calamars  a la romana com plat estrella es Els Tranquils de Sabadell. Vàrem començar el matrimoni Roca fa més de 40 anys con bodega, venen els primers vins de taula embotellat el Seyta i el Pentavin i actualment ho regenta el fill petit. Es un restaurant de petits plats, com l'agrada dir al propietari i cuiner Jordi Roca. Si t'agrada sortir de "tapes", no t'ho perdis !!! Avinguda de Barberà, 329  Sabadell.

Ingredients:
  • 4 calamar mitjans
  • Sal
  • Pebre
  • Farina tempura
  • Aigua amb gas gelada
  • Oli
Elaboració:
1. Netegem  bé els calamars i assequem  en paper de cuina. Tallem els calamar a rodanxes, el salpebrem i el reservem mentre preparem la tempura.
2. Per preparar la tempura tirem en un bol tres o quatre cullerades soperes de farina, sal i pebre i ho remenem bé. Afegim l'aigua amb gas  molt freda de la nevera i remenem bé fins que quedi una massa espessa, posarem més aigua amb gas o farina fins a trobar la textura desitjada.
3. Mesclem els calamars tallats a rodanxes amb la tempura i posem el bol a la nevera, durant  10 minuts.
4. En una paella posem  abundant oli a escalfar. Quan l'oli estigui calent afegim els calamars d'un en un i sense afegir-hi molts perquè no es refredi  el oli i es facin bé i quedin ben cruixents. Quan ja estiguin daurats els escorrem en una reixeta o  en paper de cuina. Els servim amb un tros de llimona  i   unes cullerades de salsa maionesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada