dimecres, 6 de juliol del 2011

Melmelada de pruna

Aquest any el pruner de casa ens ha donat moltes prunes, però molt petites i picades per la pedregada caiguda aquesta primavera. Solució: aprofitar les més grosses  i fer melmelada de les més petites i picades. Desprès de llegir varies receptes, he fet un poti-poti. Molt important és la quantitat de sucre que hauria de ser de ser com a mínim el 50 % del pes de  les prunes, perquè el sucre actua com  a conservant.

Ingredients:

  • 1.500 gr. de prunes
  • 800 gr. de sucre
  • 1 llimona
  • 4 pots de vidre

Elaboració:

1.      Primer de tot  esterilitzeu els pots de vidre, bullint-los durant 10 minuts.
2.      Renteu les prunes i els hi  trèieu l'os. Poseu les prunes en una cassola de fang i mescleu-les  bé amb el sucre.
3.      Deixeu coure durant 10 minuts a foc mig, remeneu de tant en tant.
4.      Passat els deu minuts, les poseu en un recipient i   amb la batedora les tritureu segons la textura que us agradi.
5.      Tornem a posar totes les prunes triturades a la cassola, incorporeu el suc de la llimona. Deixeu coure a foc lent durant 40 minuts. Remeneu de tant en tant perquè el sucre no quedi enganxat a la cassola.
6.      Passat els 40 minuts  ompliu els pots tan bon punt la melmelada surt del foc, ben bullent. Ompliu fins dalt de tot i ràpidament tapeu i es capgiren de manera que la tapa quedi a la base. D'aquesta manera, es fa el buit.
7.      Quan ja són freds, s'etiqueten amb el nom de la fruita i la data. Guardeu-les en un lloc fresc, d'aquesta manera és conservaran en bones condicions tot un any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada