dijous, 4 d’agost del 2011

Melmelada de móres de bardissa

Aprofitant que tenim el camp molt a prop de casa, ens hem donar un tomb per recollir unes quantes móres de bardissa. Que juntament amb sucre i una llimona, ens ha sortit una molt bona melmelada de mores.

Ingredients:

  •  1 kg de móres de bardissa
  •  600 gr. de sucre
  •  1 got d'aigua
  •  1 llimona
  •  5 o 6 pots de vidre

 Elaboració:

1.    Netegeu, renteu i escorreu bé les móres.
2.    Les dipositeu en una cassola amb el got d'aigua i les escalfeu a foc lent durant 5 minuts, mentre, les aneu aixafant amb una cullera de fusta.
3.    Després, les triturareu bé amb la batedora i les passareu pel colador xinès.
4.    El puré obtingut  el poseu en una cassola, el escalfareu tot junt amb el sucre, el suc de llimona i la pell groga de la llimona picada, a foc lent durant 45 minuts aproximadament i remenant sovint. Per saber si la melmelada és al punt, posareu una culleradeta en un plat, la separareu en dos parts, si no s’ajunten les dues parts es que ja la podeu retirar del foc.
5.    Poseu la melmelada calenta en els pots, els tanqueu i els poseu de cap per avall tot un dia per que així fagin el buit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada