dimarts, 11 de juny del 2013

Flam d'ou cassolà

Aquesta es una recepta que la tenia pendent, per molts motius. Per ser uns postres de la meva infantesa i agradar-me molt. De petit la  meva mare no l'havia fet mai, per falta de temps o de diners?. Era un plat típic dels restaurants, juntament amb el  pijama, però  l'economia   no estava per menjar fora de casa. La veritat és que no es difícil de fer-los. Més complicat es fer el caramel, no s'ha de remenar amb cap cullera, ni deixar-lo molt fosc. 


Ingredients:
( Per 16 persones, flameres petites)

  • 1 litre de llet de vaca sencera
  • 8 ous 
  • 200 g de sucre
  • 60 g de sucre per fer el caramel
  • 1 llimona (la pell de la llimona)
  • 1 branca de canyella

Elaboració:
 
  1. Pelem la llimona i la posem a bullir en un cassó amb la llet i la branca de canyella. Quan comenci a bullir, parem el foc  i tapem,  deixant que perfumi la infusió duran 15 minuts.
  2. Amb una paella i a foc suau posem els 60 g de sucre i una cullerada d'aigua. Deixem que vagi caramelitzant movent la paella, mai remenar-lo en cap cullera, fins que tingui un color marronos. Repartim el caramel per les flameres que tindrem dintre d'una plata fonda.
  3. En un bol, mesclem el sucre i els  ous. Retirem de la llet la branca de canyella, la pell de la llimona i l'afegim la llet al bol. Ho remeneu tot molt bé.
  4. Quan ho tenim tot mesclat, omplim les flameres que tenen en el fons el caramel. També omplim d'aigua la platera per fer el bany maria.
  5. Escalfem el forn a 125 graus i posem la platera durant 45 a 60 minuts, mirant que l'aigua no bulli, cal comprovar  amb un escuradents si estan cuits.
  6. Si el escuradents surt net ja els podeu retirar del forn. Els retirem del bany maria i els deixem refredar.
  7. A l'hora de servir-los els trèiem de la flamera.

1 comentari: