Aquest plat tant podeu posar-lo com aperitiu o con un primer plat. La base de la recepta és la beixamel, feta la salsa beixamel podem fer-les al nostre gust. Avui a part d'aquesta recepta també hem fet la de croquetes cremoses de pernil. Això vol dir tota la tarda a la cuina, més d'un àpat menjant croquetes i congelar la resta. Si us atreviu a fer-las vosaltres ja no comprareu més croquetes congelades o precuinades, no té res a veure.
INGREDIENTS
Ingredients: 150 g de foie, 150 g de farina, 75 g de mantega, 600 ml de llet, 1 ceba petita, oli d'oliva i sal.
Per l'arrebossat:
farina, ou i pa ratllat
ELABORACIÓ
1. Peleu i piqueu -o ratlleu- la ceba petita.
3. En una cassola, amb un rajolí d'oli d'oliva, fregiu la ceba, a foc suau, procurant que quedi ben cuita i no agafi massa color.
4. Afegiu-hi la mantega i, quan s'hagi fos, incorporeu-hi la farina d'un sol cop i remeneu-ho.
5. Aboqueu-hi la llet freda o natural, a poc a poc i sense parar de remenar amb un batedor de mà. Comproveu-ne el punt de sal.
6. Afegiu els daus de foie, i deixeu coeu-ho tot remenant, fins que el foie quedi ben mesclat amb la beixamel.
7. Deixeu refredar la pasta de les croquetes en una safata.
8. Quan la pasta sigui ben freda, doneu forma rodona a les croquetes i passeu-les per farina, ou i pa ratllat, en aquest ordre.
9. Fregiu-les en abundant oli d'oliva calent, procurant no posar massa croquetes en cada tongada, per evitar que l'oli es refredi i s'obri.
9. Fregiu-les en abundant oli d'oliva calent, procurant no posar massa croquetes en cada tongada, per evitar que l'oli es refredi i s'obri.
Una delícia, josep Maria. I això de fer-les rodones és una gran aportació, perquè s'assemblen més als bombons... i per aquests dies de festa... el bombó convida!! Petons
ResponEliminaOhhh que bones amb foie!!!! La veritat es que les croquetes porten feina però val la pena. Petons
ResponEliminaAquestes croquetes han de ser un pecat! Jo que som una fanàtica de les croquetes...
ResponElimina