dijous, 21 de novembre del 2013

Mandarina ensucrada


Els que no tenim la sort de poder anar-hi als restaurants estrellats, ens tenim que conformar en intentar fer les receptes més senzilletes que trobem en els diferents mitjans. Aquesta recepta d'en Jordi Roca del restaurant El Celler de Can Roca. La he trobat en un dels blocs que tinc com a referència La cuina de casa, de la Gemma  Clofent, que defineix aquest petit fours com espectaculars i brutal!. Jo en dono fe.

INGREDIENTS PER A 2  PERSONES

  • Ingredients: 2 mandarines, 70 g de clara d'ou (1 unitat), 1 fulla de gelatina de 2 g, 150 g de sucre, fulles d'alfàbrega.
ELABORACIÓ


1.  Peleu les mandarines i separeu-ne els grill anant amb compte de no rebentar la fina membrana. Repartiu-los en una safata i deixeu-los d'un dia pel l'altre a temperatura ambient, perquè s'assequin.

 
2.  Poseu la gelatina en remull en aigua freda, perquè s'hidrati. Mentrestant en un bol, poseu-hi la clara d'ou a temperatura ambient. Quan la gelatina estigui ben hidratada escorreu-la i poseu-la en un recipient de plàstic per anar al microones, i escalfeu-la perquè es desfaci.


3.  Encara en calent, afegiu-la a la clara sense parar de remenar.

 

4.  Banyeu-hi els grills de mandarina d'un en un.


5.  Desprès de passar-los per la clara, escorreu-los amb paper absorbent.


6.  Tot seguit, arrebosseu-los amb sucre.


7.  Col·loqueu-los en una safata de reixa perquè es tornin  a assecar. En 2 o 3 hores ja s'hauran assecat i tindreu un grill de mandarina cruixent i ensucrat.
 

8.  Presentem a taula amb un brot de marialluïsa, si la l'alfàbrega no té molt bona pinta.

1 comentari:

  1. Boníssima i sana proposta, Josep Maria. Et faig una sugerència, val? Jo hi posaria la maria lluïsa a la gelatina i clara d'ou una estona abans de posar-hi les mandarines. Segurament, treuràs més profit de l'aroma, ja que és tan bona...! Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina